Grădina este un „loc viu” al casei tale, are așadar nevoie permanent de întreținere, atenție și preocupare. Fie că vorbim despre un spațiu mare, amenajat, fie că ne gândim la un spațiu mai mic, fără grijă, grădina ta nu va căpăta niciodată conturul pe care l-ai visat.
Îți propunem în cele mai urmează un mic kit necesar pentru orice tip de grădină îți dorești sau ai deja:
Grebla – forte utilă pentru a scăpa de frunzele sau gunoaiele nedorite, fără a afecta rădăcinile sau coroana.
Foarfece – tipurile de foarfece necesare pentru grădinărit este extrem de variat, pornind de la cele care te ajută să cureți arbuștii din grădină și a le da o formă dorită celor decorativi, și terminând cu cele necesare pentru a îndepărta frunzele, crengile sau florile uscate. Există chiar i foarfece potrivite pentru a curăța vița de via, în cazul în care preferi spațiile umbroase pline de răcoare.
Lopată și furcă – extrem de utile atunci când vrei să plantezi ceva sau pentru a săpa pământul.
Mănuși/ mâneci de protecție – utilitatea lor este dovedită în momentul în care plantele din grădina ta vor să arate că nu sunt doar frumoase, ci pot deveni și agresive
Stropitoare si furtunuri – Esențiale pentru că fără apă, plantelor tale le este imposibil să reziste, în special în zilele toride de vară.
Pulverizatorul – Acest instrument are multiple utilități, atât pentru a îți proteja plantele de boli și dăunători, cât și pentru aplicarea anumitor tratamente și soluții.
Ferăstrău/ Topor – Folosit în special pentru toaletarea pomilor și tăierea crengilor groase.
Așadar, drumul către o grădină de vis este pavat cu… instrumente fără de care nu te poți descurca. Lista poate părea lungă, însă nu este exhaustivă, caracteristicile fiecărei grădini contribuind în mod decisiv la adăugarea unor noi instrumente, sau la modificarea altora.
Credem însă că toate eforturile sunt justificate prin momentele de liniște de neuitat pe care ți le rezervă un asemenea spațiu.